Homemade limoncello

Gepubliceerd op 23 april 2023 om 11:15

 

Zin in een heerlijk zomers aperitiefje? 

Deze limoncello  maak je heel makkelijk zelf en is heerlijk voor op een zomers terrasje.

Je bewaart hem best in de diepvries. Zo is hij direct klaar voor gebruik.

 

Benodigheden:

 

  • Alcohol 96% 670 g
  • Citoen schil 200 g (5 biologische citroenen)
  • Suiker 550 g
  • Water 1100 g

 

Bereiding:

Rasp de citroen en kijk daarbij goed dat je enkel het gele deel van de schil raspt. Het witte deel zorgt voor een zeer bittere smaak.

Meng de alcohol en de citroenzeste in een donkere glazen pot (of bedek de pot met zilverpapier) en laat 1 tot 3 dagen staan. Schud 2 x per dag het mengsel zodat de essentiële oliën uit de schil goed mengen met de alcohol.

Zeef het mengsel en voeg daarna de suiker en het water toe en schud tot je een homogeen troebel mengsel krijgt.

Laat goed afkoelen in de diepvries en voilà, klaar voor gebruik!

 

Smakelijk! 🍸

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.